,

Judecătorul Cristi Dănileț a revenit la muncă în Tribunalul Cluj

Posted by

Dat afară de trei din magistratură, judecătorul Cristian Dănileț a revenit, luni, la muncă în Tribunalul Cluj, iar miercuri are deja prima ședință.

„După un an și 6 luni de pauză forțată, azi am revenit acolo unde mi-e locul. Miercuri am prima ședință de judecată după atâta timp”, a scris acesta pe Facebook.

Danileţ a declarat, în aprilie 2023, că a câştigat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al treilea proces cu CSM privind excluderea sa din magistratură. În urma deciziei ICCJ, Danileţ va trebui să primească salariile restante din decembrie 2021, data când a fost suspendat din funcţie, până în prezent. Acesta ar avea de primit 60.000 de euro pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească.

El a mai câștigat alte două procese cu CSM, având acelaşi obiect – excluderea din magistratură. În luna februarie 2023, Instanţa supremă a anulat o decizie a CSM din mai 2022 prin care Danileţ a fost exclus din magistratură pe motiv că a desfăşurat activităţi politice prin două ONG-uri. Concret, Danileţ a fost sancţionat pentru că ar fi făcut parte din două organizaţii neguvernamentale, care au difuzat comunicate critice la adresa Guvernului.

Judecătorul Cristi Danileţ a mai fost exclus din magistratură de CSM în decembrie 2021 pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Este vorba de două postări pe reţeaua de socializare TikTok, despre care Danileţ susţine că nu au legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată. Şi în acest caz, Danileţ a contestat decizia CSM în instanţă, având câştig de cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *