Acasă EVENIMENTE Mesajul unui medic infecționist de la Clinica de Boli Infecțioase. Totul are...

Mesajul unui medic infecționist de la Clinica de Boli Infecțioase. Totul are legătură cu UNTOLD

6

Unul dintre cei mai cunoscuți și implicați medici de la spitalul clujean, care tratează cele mai multe persoane infectate cu noul coronavirus, este unul care trebuie să ne pună pe gânduri.

Medicul Teodora Iacob a postat o fotografie pe contul său de facebook, alături de alți colegi, medici și asistete, echipate în combinezoane de protecție.

”După Untold, vă așteptăm”, a scris Teodora Iacob pe contul său de socializare. Este foarte clar că trendul valului patru este unul deja crescător, iar medicii se așteaptă la un număr foarte mare de persoane infectate.

Teodora Iacob s-a infectat lucrând în spitalul clujean. A ținut chiar un fel de jurnal, pe lunile care au trecut de la startul epidemiei de coronavirus.

La finalul lunii decembrie 2020, cu câteva zile înainte de a se vaccina, medicul a aflat că este infectat cu noul coronavirus.

”Cu câteva zile înainte să mă vaccinez, la o testare de rutină de pe secție, mi-am aflat rezultatul. Tocmai eram confirmată. PCR pozitiv SARS-CoV2. Pulsul mi-a crescut instantaneu la cote alarmante. Nu-mi venea să cred ca m-a țintit și nimerit și pe mine. Împreună cu majoritatea colegilor mei, care de asemenea erau confirmați, am intrat în izolare. Apoi au urmat simptomele. Un Crăciun inodor, insipid și sufletește incolor. Am petrecut Crăciunul și Revelionul într-un mod unic în istorie. Izolată, fără gust, fără miros”, a scris Teodora Iacob.

Mesajul unui alt celebru medic infecționist

Dr. Simin Aysel Florescu, medic infecționist la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București a scris pe facebook un mesaj foarte direct și i-a îndemnat pe români să se vaccineze.

”Ia să vedem ce se întâmplă de fapt:
-avem o boală. Acută. Rea. Contagioasă ca naiba. Nu murim pe capete, dar destui, iar când dintre ei fac parte ai tăi, e oroare. O parte din cei care nu mor rămân cu probleme grave respiratorii, neurologice, psihice etc. O parte se vindecă, fără sechele (deocamdată…, mai vedem…).

-avem un instrument profilactic, vaccinul. E FOARTE BUN!!!  A fost experimental (trial clinic se cheamă, și are condiții draconice de desfășurare), până când a fost dat în uz, cu toate aprobările de rigoare. Acum e aprobat, utilizat, eficient și sigur. O proporție importantă din populația Terrei e vaccinată. (desigur, inegal, că așa e viața, vaccinul costă, nu și-l permite orice țară). A, și te asigură că nu vei muri de COVID și nu vei supraviețui după boală legat de un tub pentru tot restul vieții (dacă nu știați la ce e bun).

-avem o nație pentru care guvernanții au făcut imposibilul și au procurat vaccinurile în cantități industriale, l-au distribuit gratuit și peste tot. Și au explicat nației tot despre asta. De mii de ori.

-avem 2/3 din nația asta care nu vrea să priceapă nimic. Clasicul „Gică contra”, dar surpriză: de data asta, „contra” este împotriva propriei vieți și sănătăți.  Ce miting, ce scandal, dacă se sfârșește în spital cu masca pe figură sau, și mai rău, intubat, horcăind cu ultimele puteri sub ochii terifiați ai rudelor și sub privirile disperate ale medicilor care nu mai au ce să facă … e prea grav … imposibil de întors din drum … Și asta, cu vaccinul peste tot, dar nu îl faceți, că sunteți voi mai deștepți, mai școliți pe Google, ce mai încoace și încolo, doctori docenți în scrolling. Dacă ar avea acces la vaccinurile noastre, cei mai săraci din alte țări s-ar bate pe el, ca în Filipine. Dar nu, noi suntem mai deștepți ca ei, noi alegem să ne batem în anticorpi cu virusul și să murim liberi de vaccin…
Dacă nu ar fi tragic, ar fi comic. Atâta prostie”, a scris conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu.

6 COMENTARII

  1. […] Medicul Teodora Iacob a postat pe pagina de Facebook o fotografie cu personal medical complet echipat și mesajul ”După Untold, vă așteptăm”, postare care s-a viralizat pe Facebook în contextul în care mai multe persoane au reclamat că la celebrul festival nu s-a purtat mască și nu s-au respectat regulile de distanțare socială. Mesajul doctoriței apare pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj.Teodora Iacob s-a infectat lucrând în spitalul clujean și a ținut chiar un fel de jurnal, pe lunile care au trecut de la startul epidemiei de coronavirus, scrie foaiatransilvana.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.