Preotul Parasca din Tăuți nu dă doi bani pe Mitropolitul Andrei! După scandalul de pomină acum nu respectă dojana arhierească

Posted by

UPDATE

După articolul de față, preotul Parasca și-a trimis doi consilieri parohiali care au restituit suma de 5.000 de lei, familiei îndoliate.

Știrea inițială

La trei zile de la scandalul imens pe care l-a făcut la o slujba de înmormântare, unde s-a certat ca la ușa cortului cu membrii unei familii îndoliate, pentru taxa de 5.000 de lei, pe locul de veci, preotul Florin Parascan a dispărut cu totul din localitate.

Ce este cel mai grav este că preotul, despre care se spune că s-a smintit, nu dă ascultare ordinelor mitropolitului Clujului, Andrei Andreicuț, care l-a sancționat luni dimineața, după ce a citit articolul din Foaia Transilvană.

„Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de comportamentul regretabil și smintitor al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți, protopopiatul Cluj I, care a produs multă tulburare la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește. Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare. În acest sens Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 159 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis ca preotul Florin Parasca să i se aplice sancțiunea disciplinară dojană arhierească, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Numai că, la trei zile de la aplicarea acestei sancțiuni, familia umilită, spune că nu a fost căutată de preotul Parasca, nici pentru scuze, și nici cu banii plătiți ca taxă ilegală.

Crina Miron: Am văzut că vom plăti banii înapoi, și că ne va cere scuze în public. Până acum nu ne-a contactat nimeni. Vrem să mergem în instanță să cerem daune morale pentru ce se s-a întâmplat la slujba de mormântare. E obligatoriu să plătim taxa de cult pe ultimii trei ani. Noi plătim tot ce avem de plătit. Dacă se termina înmormântarea frumos și să ne înțelegem ca oamenii, mama să fie îngropată cum trebuie, așa suntem și cu banii dați și cu minunea ce s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *