Ziua și demisia în PSD. De data asta a venit rândul organizației PSD Cluj, pentru a pierde un membru valoros, care nu a mai prins loc pe listele parlamentare deși a sperat acest lucru până în ultima clipă.
Este vorba despre Gabriela Ciot, profesor universitar la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca și fost secretar de stat pentru afaceri europene.
Gabriela Ciot spera să prindă un loc pentru Camera Deputaților, pe listele PSD Cluj, dar singurul loc eligibil a fost dat profesorului universitar Patriciu Achimaș. Locul întâi, de pe listele pentru Senat, a fost preluat de profesorul Vasile Dâncu, ideologul partidului.
„Știu că nimeni nu este de neînlocuit și că se vor găsi alții mult mai buni, mai determinați și mai curajoși decât mine. Partidul se va deschide și vor urma momente tot mai bune și mai de anvergură! Dar pentru mine, cei 16 ani de activism politic iau sfârșit astăzi”, a scris Gabriela Ciot, în demisia înaintată PSD Cluj.
Lozinci pentru naivi
În demisia din PSD, Gabriela Ciot vorbește despre ”lozinci pentru naivi”.
„Opțiunea mea pentru activismul politic venea ca o completare firească a profesiei de dascăl și a dorinței de implicare în viața comunității. Am aderat la un partid politic din 2004, convinsă că tinerii trebuie să fie responsabili față de investiția pe care societatea a făcut-o în educația lor și că pot reîntoarce această investiție prin lucrurile bune pe care le gândesc si le fac societății. Mi-am dedicat o bună parte din cei 20 de activitate profesională și politicii (aproximativ 16 ani).
Am crezut că și la nivel politic meritocrația de care se vorbește atât de mult, șansele egale, discriminarea pozitivă a femeilor sunt respectate. Am crezut și pe aceia care m-au încurajat să mă implic mai tare politic, motivând reforme și dorința de schimbare și de îmbunătățire a calității vieții politice. Chiar am crezut când se spunea că este nevoie de specialiști, de universitari recunoscuți în comunitățile din care provin. Am considerat că pot fi un bun exemplu pentru generația mea, dar mai ales pentru generațiile de tineri, pentru care nu mai există apetit pentru politică sau pentru partidele de stânga tradiționale.
Lozinci pentru naivi… Și dacă nu aș mai fi trecut cel puțin de două ori prin aceleași episoade în care se vorbește despre criterii, meritocrație, schimbare… Așa s-a întâmplat și de această dată cu întocmirea listelor pentru Parlament. Previzibil că răspunsul față de reacția mea va fi “vulpea care nu ajunge la struguri spune că sunt acri”. Eu vin cu o replică “schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”.
Lasă un răspuns