Pe tot parcursul zilei de miercuri, Clujul a fost sub avertizare de ploi torențiale. Din acest motiv, mulți dintre clujenii care au circulat pe trotuare au fost stropiți de mașini. Un clujean cu mult bun simț.
Unul dintre șoferii care a stropit din greșeală un pieton și-a cerut scuze. Omul o caută pe femeia cu pricina, căruia își cere scuze. În plus, clujeanul vrea să suporte și factura de la curățătorie.

”Vreau să îmi cer scuze doamnei pe care am stropit-o azi cu mașina, pe strada Septimiu Albini, în jurul orei 14:15. Am văzut târziu balta și nu am reușit sa o evit. Dacă e pe grup doamna, sa îmi scrie în privat și mă ofer sa plătesc curățarea hainelor. Îmi cer scuze încă o dată și îmi pare rău”, a scris Alex Oltean.
Clujenii dau vina pe Primărie
Oamenii care au citit mesajul l-au felicitat pe șofer. Aceștia au mai scris că este plin Clujul cu drumuri, unde după fiuecare ploaie se adună apa la bordură.
”Primăria Cluj-Napoca poate reparați străzile ca să nu mai bălteasca apa și să evitam situațiile astea!”, a scris Marius.
Puțină lume știe că un pieton aflat într-o astfel de situație se poate adresa Poliției Rutiere. În acest caz, după ce va fi identificat, șoferul riscă o amendă mare.
Legea prevede că orice pieton stropit se poate adresa poliției dacă are numărul mașinii și zona în care s-a prods incidentul nefericit.
Pietonul se poate adresa poliției
Astfel, pietonii care sunt stropiți de șoferi se pot adresa celei mai apropiate secții de poliție pentru a face o pălângere în acest sens. De asemenea, pietonilor li se recomandă să rețină numărul de înmatriculare al mașinii care i-a stropit, precum și zona în care a avut loc incidentul nefericit.
Codul Rutier prevede la articolul 45, obligativitatea șoferilor să circule cu atenție și evite ”stropirea pietonilor, a clădirilor și a vehiculelor, atunci când pe drumurile publice există apă sau noroi”.
În acest caz, amenzile aplicate variază de la 1.500 de lei la 3.000 de lei.
Lasă un răspuns