Acasă EVENIMENTE Cel mai bătrân urmărit general din țară este un clujean și râde...

Cel mai bătrân urmărit general din țară este un clujean și râde cu hohote de justiția română. Joacă roluri de Moș Crăciun în Ungaria

0

Pe site-ul Poliției Române, cel mai în vârstă urmărit general este clujeanul Kozma Simon. Acesta s-a născut în 1944, are 77 de ani, iar de mai bine de 17 ani locuiește în Ungaria.

După ce a fost condamnat de justiția din România, la zece ani de închisoare, Kozma a fugit în Ungaria. Culmea este faptul că acolo nu se ascunde. Are o viață activă. S-a consacrat ca un artist plastic, organizează expoziții de artă, și mai nou joacă roluri de Moș Crăciun.

Kozma Simon are chiar și o pagină de facebook, prin care reporterul de la Foaia Transilvană a reușit să stea de vorbă cu el. Ne-a declarat că Justiția din România a comis un abuz în momentul în care a fost condamnat.

”Totul este o eroare judiciară. Va veni timpul foarte repede să putem vorbi despre aceste lucruri”, ne-a spus Kozma.

”Moș Crăciun”, urmăritul general, nu cel original, ne-a mai spus că a fost vicima unei parodii judiciare. Cu toate astea a refuat să ne dea mai multe informații, preferâns să spună că vom vorbi ”zilele următoare”.

”Justiția Română e coruptă. Justiția maghiară le-a sesizat și a anulat toate sentințele românești”, ne-a mai transmis Kozma Simon.

A fost condamnat la Arad

Acum, Kozma Simon nu are alt gând decât să treacă timpul și să intervină prescripția condamnărilor din România. Din informații oficiale, Ungaria și Croația au refuzat extrădarea în România atunci când a fost prins de autoritățile din România. Cele două țări nu au stabilit cum anume va executa pedeapsa aplicată în România lui Kozma, și drept urmare acesta este liber.

Tot din informații oficiale rezultă că ”Moș Crăciun” Kozma Simon a fost condamnat în 2003, de Tribunalului Arad pentru evaziune fiscală, uz de fals, fals intelectual și înșelăciune. Ulterior, prin decizia Curții de Apel Timișoara și a celei a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Kozma a primit zece ani de închisoare și trei ani pedeapsă complementară.

Din 2006, nu se mai știe nimic în România de Kozma Simon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.