Elevii clujeni, testați după palme

Posted by

Un proiect amplu este derulat de Inspectoratul Școlar în colaborare cu Facultatea de Psihologie din cadrul UBB Cluj.

Numărul de viroze respiratorii a crescut brusc în judetul Cluj

Misiunea principală a acestui proiect este de a scana palmele elevilor de clasa a noua, de la mai multe licee din Cluj Napoca, în vederea identificării abilităților native privind cariera lor viitoare.

Cu alte cuvinte, o simplă scanare a palmei elevului, le va spune îndrumătorilor care sunt abilitățile acesutia. Aparatul oferă informații și despre domeniu de activitate spre care se poate îndrepta acesta, pentru a activa în viitor cu cel mai mare succes.

Scanarea mâinilor va fi făcută cu ajutorul unor senzori, pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare. În prima fază, vor fi testați doar 100 de elevi.

Sistemul este unul modern și a fost inventat de un român. Acesta generează șapte rapoarte, care vor fi coroborate cu chestionarele clasice, pentru a obține un profil vocațional cât mai precis al elevului testat.

Decanul de la Psihologie a dat-0 la întors.  Elevii clujeni, testați după palme

La prezentarea acestui proiect, care a avut loc la Inspectoratul Școlar Cluj, a participat și profesorul Adrian Opre, de la Facultatea de Psihologie din cadrul UBB. Elevii clujeni, testați după palme.

După ce a luat cuvântul și a prezentat proiectul profesorul Opre susține acum cu totul altceva. El a precizat că a participat la respectiva conferință, dar nu pentru a prezenta aparatul de testare a pălmilor.

Ideea este „foarte bună, dar să susțin aparatul – așa ceva nu pot să fac și n-am făcut nici acolo”, a declarat Opre.

Cu toate astea, la conferință, decanul Facultății de Psihoogie din Cluj, Adrian Opre, susținea cu totul altceva.

”Este nevoie să avem tot mai multe instrumente care să ne ajute în acest proces de analiză a profilului acestui tânăr. Doi, de interpretare a datelor colectate. Și apoi de a elabora profilul ocupațional. Un profil care îl prezintă pe el, în termeni cognitivi, non cognitivi, emoționali, interese, valori, provocări. Adică un profil complet, multidimensional, analizat multi nivelar, iar mai apoi, în pas ultim, suprapus cu profilul lui ocupațional”, spunea profesorul Opre.

Rectorul UBB: este o mare greșeală

Nici rectorul UBB, profesorul Daniel David, la rândul lui psiholog, nu crede în acest proiect pilot.  Profesorul David consideră, de altfel, ”o greșeală”. Elevii clujeni, testați după palme.

„Măcar în sistemul public, ar trebui să folosim teste și probe psihologice validate și acreditate de Colegiul Psihologilor din Români. Pentru că este vorba și despre copii, și despre sistemul public”, a spus David, care a mai completată că aparatul cu pricina nu este omologat de Colegiul Psihologielor din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *