,

EXCLUSIV! Cine sunt bombardierii din Gherla și Dej săltați de DIICOT pentru trafic de droguri. Sunt acuzați că au vîndut droguri unor elevi de liceu

Posted by

Zece indivizi periculoși au fost reținut de procurorii DIICOT Cluj, sub acuzații de trafic de droguri de mare risc. Cei zece au fost aduși la Tribunalul Cluj pentru ca un judecător să dispună în legătură cu cererea procurorilor anti mafia privind arestarea acestora.

Cei zece sunt Iuhos Attila Mihai, Rus Andrei George, Constantin Emanuel Mihai, Tepar Catalin Marian, Hora Eduart Cristian, Mate Zoltan, Mureșan Simion Daniel, Ciurar Codrut Alexandru, Oltean Dumitru Ovidiu și Tămaș Flaviu Casim.

Unii dintre ei sunt cunoscuși ca ”bombardieri”, persoane care au legătură cu crima organizată și cu violența din jurul acesteia.

Pe listă sunt și persoane care și-au construit o carieră în viață, cum ar fi Cătălin Marian Țepar, care este un cunoscut arbitru de fotbal. Un altul, Oltean Dumitru Ovidiu, este fiul primarului din Mintiul Gherlii.

Cei în cauză sunt acuzați că au vândut droguri unor elevi de liceu din zona Gherla și Dej.

Cele zece persoane sunt cercetate pentru comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive

Sume mari de bani găsite la percheziții

În cursul zilei de miercuri au fost puse în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară în municipiile Gherla și Dej, la persoane bănuite că se ocupă cu distribuirea substanțelor pe raza județului Cluj.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și au fost ridicate mai multe plicuri ce conțin substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, bunuri folosite la porționare și distribuire, înscrisuri și sumele de 67.600 lei și 500 euro.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, fără a deține autorizație prealabilă emisă de ANSVSA, 10 suspecți au procurat, manipulat și distribuit în mod direct substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive sub formă de substanță pulverulentă și solidă pe raza județului Cluj. De asemenea, în luna octombrie 2021, unul dintre suspecți a comandat și primit din afara țării un colet conținând cantitatea de 5017,5 grame de substanță susceptibilă să producă efecte psihoactive.

 

2 răspunsuri

  1. Avatar VEREȘ MARIA
    VEREȘ MARIA
  2. Avatar Tepes
    Tepes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *