,

Șoc la Spitalul Județean Cluj. Reputatul chirurg plastician Lucian Fodor a demisionat din cauza presiunilor.. A fost aplaudat de tot personalul medical VIDEO

Posted by

Ultima zi din anul 2021 a fost și ultima zi de activitate a șefului Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din cadrul Spitalului Județean Cluj.

Lucian Fodor a demisionat, alături de el fiind și medicul chirurg Raluca Sobec. Fodor a declarat pentru Foaia Transilvană că nu a mai putut rezista atacurilor murdare la care a fost supus de către persoane care au funcții de conducere în Spitalul Județean Cluj.

Eu plec pentru că așa vreau eu. Știu ce valoare am și voi lucra pe viitor în mediul privat. Acum, la Spitalul Județean Cluj e pra mare mizeria. Au adus un medic specialist care face greșeli elementare. Pentru că nu am fost lăsat să lucrez și să organizez secția la nivelul unui spital european am ales să plec”, ne-a declarat Fodor.

La finalul ultimei zile de muncă, chirurgul plastician Lucian Fodor a fost aplaudat de tot personalul medical care este la muncă la această oră. Asta arată multe, ce fel de om este, ce caracter are.

Este o somitate medicală

Lucian Fodor este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi plasticieni și de reconstrucție din România. El a lucrat la cele mai mari spitale de profil din lume, respectiv în Israel și Statele Unite ale Americii. A revenit în România unde a ales să lucreze la un spital de stat și să dea tot ce poate pentru binele pacienților.

Deși nu este cadru universitar, Lucian Fodor a continuat munca de cercetare. În catalogul ISI WEB of Science, Lucian Fodor este cotat cu un indice Hirsch de 18. Ca o paralelă, prof. univ. dr. Claudia Gherman care conduce Spitalului Județean Cluj, are doar 11 .

A intrat în dizgrația USR-iștilor care conduc Spitalul Județean Cluj

La începutul anului 2021, Fodor a intrat în dizgrația noii conduceri a Spitalului Județean Cluj. Atunci, noua conducere a Spitalului de Urgență Cluj Napoca a luat o decizie care a blocat activitatea unei secții de importanță vitală pentru salvarea vieții oamenilor.

Noul manager le-a transmis medicilor că în blocul operator nu mai intră nimeni, începând de la 1 martie 2021. Singura excepție sunt medicii care au contract cu Spitalul Județean. Adică doi medici titulari și patru colaboratori, plătiți la oră.

Medicul chirurg Lucian Fodor (foto) este șeful Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă. Acesta a declarat la momentul respectiv, că în semn de protest, medicii nu vor mai face gărzi. Asta înseamnă că toate victimele unor accidente de circulație și nu numai, vor fi transferate spre alte spitale din țară.  Medicul Fodor mai spune că situația de la Cluj este foarte gravă și că medicii refuză să mai intre singuri în operații extrem de complexe.

 

8 răspunsuri

 1. Avatar Filip
  Filip
 2. Avatar Florica Moldovan
  Florica Moldovan
 3. Avatar Sara
  Sara
 4. Avatar x
  x
 5. Avatar Rodica Ana Biondi
  Rodica Ana Biondi
 6. Avatar lu
  lu
 7. Avatar FERENT SOFIA
  FERENT SOFIA
 8. Avatar Lu
  Lu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *