Acasă EVENIMENTE Șoc la Spitalul Județean Cluj. Reputatul chirurg plastician Lucian Fodor a demisionat...

Șoc la Spitalul Județean Cluj. Reputatul chirurg plastician Lucian Fodor a demisionat din cauza presiunilor.. A fost aplaudat de tot personalul medical VIDEO

8

Ultima zi din anul 2021 a fost și ultima zi de activitate a șefului Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din cadrul Spitalului Județean Cluj.

Lucian Fodor a demisionat, alături de el fiind și medicul chirurg Raluca Sobec. Fodor a declarat pentru Foaia Transilvană că nu a mai putut rezista atacurilor murdare la care a fost supus de către persoane care au funcții de conducere în Spitalul Județean Cluj.

Eu plec pentru că așa vreau eu. Știu ce valoare am și voi lucra pe viitor în mediul privat. Acum, la Spitalul Județean Cluj e pra mare mizeria. Au adus un medic specialist care face greșeli elementare. Pentru că nu am fost lăsat să lucrez și să organizez secția la nivelul unui spital european am ales să plec”, ne-a declarat Fodor.

La finalul ultimei zile de muncă, chirurgul plastician Lucian Fodor a fost aplaudat de tot personalul medical care este la muncă la această oră. Asta arată multe, ce fel de om este, ce caracter are.

Este o somitate medicală

Lucian Fodor este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi plasticieni și de reconstrucție din România. El a lucrat la cele mai mari spitale de profil din lume, respectiv în Israel și Statele Unite ale Americii. A revenit în România unde a ales să lucreze la un spital de stat și să dea tot ce poate pentru binele pacienților.

Deși nu este cadru universitar, Lucian Fodor a continuat munca de cercetare. În catalogul ISI WEB of Science, Lucian Fodor este cotat cu un indice Hirsch de 18. Ca o paralelă, prof. univ. dr. Claudia Gherman care conduce Spitalului Județean Cluj, are doar 11 .

A intrat în dizgrația USR-iștilor care conduc Spitalul Județean Cluj

La începutul anului 2021, Fodor a intrat în dizgrația noii conduceri a Spitalului Județean Cluj. Atunci, noua conducere a Spitalului de Urgență Cluj Napoca a luat o decizie care a blocat activitatea unei secții de importanță vitală pentru salvarea vieții oamenilor.

Noul manager le-a transmis medicilor că în blocul operator nu mai intră nimeni, începând de la 1 martie 2021. Singura excepție sunt medicii care au contract cu Spitalul Județean. Adică doi medici titulari și patru colaboratori, plătiți la oră.

Medicul chirurg Lucian Fodor (foto) este șeful Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă. Acesta a declarat la momentul respectiv, că în semn de protest, medicii nu vor mai face gărzi. Asta înseamnă că toate victimele unor accidente de circulație și nu numai, vor fi transferate spre alte spitale din țară.  Medicul Fodor mai spune că situația de la Cluj este foarte gravă și că medicii refuză să mai intre singuri în operații extrem de complexe.

 

8 COMENTARII

 1. Din pacate e trist,Spitalul Judetean Cluj pierde medici de valoare, nu e singurul care a plecat si vor mai urma demisii, Dr Fodor va ramane in Istoria sectiei si nimeni nu va putea sterge sau pata imaginea dansului, sunt mii de oameni la care le-a oferit a doua sansa si poate 2,3 nemultumiti ca doar in fiecare gradina exista nemultumiti! Va multumim pt ceea ce faceti!

 2. Si uite asa se trezeste Romania in Spitalele de Stat, care ar trebui sa ofere servicii de cea mai inalta calitate europeana tuturor cetatenilor ,cu medici numiti politic si care stiindu-si postul asigurat de gastile politice se intereseaza prea putin sau deloc de perfectionarea perpetua la nivel mondial sau cel putin european oferind servicii cetatenilor mult sub nivelul european, iar medicii excelenti cu studii ,masterate ,practici si perfectionari in marile clinici si spitale din lume se vad obligati a migra catre spitalele private unde accesul cetatenilor este limitat de incapacitatea financiara a majoritatii doritorilor de a-si achita serviciile medicale efectuate la cel mai inalt standard mondial !Atata timp cat partidele politice numesc in functii in toate domeniile exclusiv pe motive politice si nu pe excelenta profesionala si morala , nimic nu va functiona in Romania si totul se va ruina in continuare asa cum se intampla incepand cu 1990 dupa reinstalarea la ,,butoane ” de catre criminalul Iliescu a neocomunistilor mafioti numiti atunci FSN ,astazi PSD dar cu infiltrati si prin celelalte partide ce e drept ,in numar mult mai mic ! Toata stima si consideratiunea Doctorului LUCIAN FODOR ! Pacat ca pe motive politice ,in cazul de fata USR-iste , Spitalul Judetean Cluj a ramas fara o personalitate de talie mondiala -Doctor Lucian Fodor !

 3. somitate…

  faceti o lista cu declaratiile de avere ale sefilor de compartimente tip chirurgie plastica din intreaga tara
  si programul de lucru al acestora….la stat si la privat
  un tabel

  somitati…

  ……

 4. D-le reporter, medicul care a fost adus , nu este un medic SPECIALIAT, ci tot un MEDIC PRIMAR, ca si d-l doctor care s-a dat demisia, Iat in ce priveste greselile elementare facute de noul medic, aproape la sfarsit de decembrie 2021, a fost angajat, de unde s-a dat seama de acest lucru.Cred ca ar fi trebuit sa va infprmati corect mai ales in ccea ce peiveste calitatea de Medic primat si nu cea de specilalist cum ati mentionat in articol.
  Multumesc!

 5. Un macelar cu ifose
  Care pune interele bănești mai presus de orice
  Un schizofrenic care are impresia ca le știe pe toate și face de toate fara discernământ și fara responsabilitate
  Pacienții plătesc la propriu și la figurat și porcul nesatul fodor lucian din Cluj repeta de zeci de ani ca el are experienta de 3 luni în SUA și 7 ami in Israel cu politrauma
  Și asta face de toate in aplauzele mulțimii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.