Acasă EVENIMENTE Ciolacu a făcut o criză de nervi când a aflat ce se...

Ciolacu a făcut o criză de nervi când a aflat ce se întâmplă la PSD Cluj. Al doilea recidivist greu a fost adus în partid. ”Penali din toate țările uniți-vă”

0

Un greu al politicii clujene s-a înscris în mare secret în organizația PSD Cluj, condusă de Alexandru Cordoș, cercetat penal în trecut de către DNA în mai multe dosare de corupție. Atunci, Cordoș (FOTO) era senator PSD de Cluj.

Este deja al dolea recidivist adus in Partidul Social Democrat. Primul a fost Virgil Pop de la Turda, condamnat pentru corupție. Acum este vorba despre Mihai Seplecan, trecut pe la PRM, PNL și acum PSD.

Seplecan membru PSD

Mihai Seplecan (foto jos) a fost președinte al Consiliului Județean Cluj, ales în această funcție după arestarea pentru corupție a lui Horea Uioreanu, condamnat între timp la șase ani de închisoare pentru corupție.

Seplecan a fost un membru activ PNL Cluj, dar după ce a preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Cluj și-a făcut enorm de mulți dușmani și a ieșit din politică după un scandal care s-a terminat cu condamnarea lui pentru uz de fals.

Fostul PNL-ist, între timp devenit membru PSD-ist, a fost acuzat că și-a falsificat diploma de licență și că a beneficiat de toate drepturile unui post cu studii superioare, fără a avea aceste drept.

Condamnat penal

În dosarul penal în care Mihai Seplecan a fost trimis în judecată, pentru comiterea infracțiunii de uz de fals, politicianul a fost condamnat la un an și două luni cu suspendare. În acest dosar penal mai multe instituții de stat s-au constituit părți civile.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 386 alin. 1 CPP, dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpatul -SM, a fost trimis în judecată, din săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (10 acte materiale), prev. de art. 323 teza I CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP; în săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale; comise în perioada 01.08.2008-03.04.2013), prev. de art. 291 teza I CP 1969, cu aplic. art. 41 alin. 2 CP 1969 ?i art. 5 alin. 1 CP; În temeiul art. 396 alin. 1, 2 CPP, art. 14 CPP, condamnă pe inculpatul -SM, cu datele personale de mai sus; -pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale; comise în perioada 01.08.2008-03.04.2013), prev. de art. 291 teza I CP 1969, cu aplic. art. 41 alin. 2 CP 1969 ?i art. 5 alin. 1 CP; la o pedeapsă de 1 an ?i 2 luni închisoare.

La PSD Cluj scandalul e cât casa. Cordoș spune că nu știe

Pentru a afla mai multe amănunte l-am contactat pe Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj. Acesta a precizat că nu cunoaște informația dar că se va interesa. De joi, Cordoș nu ne-a mai comunicat nimic.

„Nu știu, verific la municipiu…. ce știu este ca în ultimele luni au venit foarte mulți membrii noi în toate organizatiile atât de la Pro România, PMP cat și de la Verzi. Suntem un partid deschis către toți cei care vor sa se implice politic”, a spus Cordoș.

Surse din cadrul PSD național ne-au declarat că situația de la Cluj a ajuns la urechile președintelui Marcel Ciolacu care s-a înfuriat la maxim și a cerut de urgență organizarea unei conferințe județene pentru alegerea unei conducere statutare.

Seplecan: ”Îi mulțumesc lui Sandu Cordoș și Nelu Oleleu”

Contactat de Foaia Transilvană, Mihai Seplecan, care se află în Austria, unde muncește, ne-a confirmat informația și spune că s-a înscris în PSD Cluj pentru a face politică.

Seplecan ne-a mai spus că a vorbit și cu Alexandru Cordoș despre intrarea în partid dar și că își dorește funcția de secretar general al filialei PSD Cluj, pentru că are experiența politică necesară pentru a îndruma alegătorii spre PSD. Cu toate astea, postul este ocupat, dar Seplecan ne-a mai spus că la alegeri ar putea candida pe acest loc.

„Tot respectul fața de Ioan Oleleu. Îl voi ajuta oricând pentru că a fost cel mai direct, ferm, precis, corect față de mine și a susținut venirea mea. Cu cât eu am greșit față de el și de multe ori l-am încurcat sau deranjat. Mă înțeleg foare bine și cu Ovidiu Sacara (președintele PSD Cluj, care își dorește cu ardoare funcția de șef la Poșta Română – n.n.), cu primarii din județul Cluj. Nu vreau ceartă, dezbinare, locul nimănui, bani sau funcții publice, mândrie sau faima”, ne-a declarat Mihai Seplecan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.