,

Închisoare pe viață pentru criminalul din Baciu, Cluj. A comis fapt incredibile chiar și în arest

Posted by

În urmă cu un an de zile, polițiștii clujeni au fost alertați să intervină la o adresă din Baciu, Cluj Napoca, unde au fost găsite două cadavre.

Era vorba despre două femei, mamă și fiică. Anchetatorii l-au identificat rapid pe autor, în persoana lui Al Shamali J. Omar Jamal, fiul și nepotul, celor două femei ucise.

Acesta era un cunoscut consumator de droguri, fiind internat de mai multe ori la Clinica de Psihiatrie din Cluj Napoca, pentru dezintoxicare. Mai mult, până la momentul comiterii celor două crime mai fusese condamnat de trei ori, pentru furt, tâlhărie și comiterea de acte cu violență.

Procurorii au stabilit că Al Shamali J. Omar Jamal este un om extrem de periculos, având repetate scandaluri cu familia lui.

Închisoare pe viață

În data de 7 august, Tribunalul Cluj a pronunțat sentința în acest dosar. Procesul nu a durat prea mult deoarece Al Shamali J. Omar Jamal nu a vrut să coopereze.

A inventat o stare de fapt, scurtă, chiar la început, după care nu a mai vrut să colaboreze.

Criminaliștii au găsit două cadavre la fata locului.
Criminaliștii au găsit două cadavre la fata locului. Sursa foto: Foaia Transilvană

”Inculpatul a făcut precizări doar în cadrul primelor proceduri de verificare a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului preventiv în faza de cameră preliminară, când a relatat faptul că totul reprezintă în fapt o înscenare, un complot, la care au aderat ulterior şi organele judiciare. Astfel, a invocat faptul că ar fi fost în legitimă apărare, că în realitate s-a apărat, şi totul ar reprezenta o răzbunare pentru ca familia lui să rămână în apartamentul care i-ar aparţine”, se arată în sentința Tribunalului Cluj.

Medicii legiști au concluzionat că Al Shamali J. Omar Jamal prezintă diagnosticul de tulburare de personalitate disocială și psihopatie severă.

El consum abuziv substanţe psihoactive (droguri), dar a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele social-negative ale acţiunilor sale.

A făcut duș după ce a comis crimele

Ancheta a mai evidențiat faptul că Al Shamali J. Omar Jamal nu a avut nicio remușcare în momentul în care a comis cele două fapte.

După ce și-a ucis mama și bunica, el a făcut duș, iar mai apoi și-a sunat tatăl vitrez, păe care l-a informat că cele două femei sunt ”bine, sănătoase”.

”Conduita inculpatului imediat după comiterea agresiunilor relevă faptul că acesta nu a avut nici un fel de remuşcare cu privire la cele întâmplate, în condiţiile în care datele anchetei au relevat că ulterior uciderii celor două victime acesta s-a spălat în baie, locaţie în care au fost identificate urmele de apă din cabina de duş dar şi prosopul umed găsit pe pat dar şi faptul că ar fi comunicat soţului mamei sale numitul  că mama şi bunica sa sunt bine”, se arată în sentința Tribunalului Cluj.

Gardienii îl descriu ca un deținut feroce

Polițilștii susțin că Al Shamali J. Omar Jamal a fost foarte violent în arestul Poliției, unde a petrecut o bună perioadă de timp, până a fost mutat în penitenciar.

Comportamentul acestuia este deschis de o notă trimisă la instamța de judecată prin care s-a cerut internarea forțată la o clinică de psihiatrie.

”Inculpatul are un comportament neadaptat condițiilor de detenție, refuză să iasă la plimbarea zilnică, prezintă un pericol deosebit fiind foarte violent, astfel că în cameră cu acesta nu poate fi încarcerată o altă persoană, amenințând că va exercita acte de violență asupra unei persoane care ar putea fi cazată cu el în cameră. Acesta vorbește singur, conversațiile lui părând a fi cu o persoană imaginară, refuză să se spele și să își facă curat în cameră, își face nevoile fiziologice direct pe pardoseală, atât în cameră cât și lângă vasul de wc, folosește lenjeria de pat pentru a se șterge, chiar dacă i-am oferit hârtie igienică…”, se arată în sentință.

Ulterior, judecătorul a dispus ca bărbatul să fie internat la Spitalul Penitenciar Jilava, unde primește tratament de specialite.

Un răspuns

  1. Avatar Mama lui a născut un criminal.
    Mama lui a născut un criminal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *