Acasă EVENIMENTE Pe Cordoș se pare că nu îl mai bagă nimeni în seamă....

Pe Cordoș se pare că nu îl mai bagă nimeni în seamă. Polii de putere în PSD Cluj sunt alții

0

În PSD Cluj este tot mai clar că polii de putere s-au schimbat în ultimele săptămâni, pe fondul unor nemulțumiri tot mai mari din partea membrilor de partid, față der activitatea președintelui interimar a organizației, Alexandru Cordoș.

Important este să amintim că sâmbătă, a fost ziua de naștere a lui Ioan Oleleu, vicepreședinte la Autoritatea Națională de Sănătate Veterinară. Membru de bază la PSD Cluj, Oleleu a organizat o petrecere la Hotel Premier unde i-a chemat pe mai mulți membri de partid.

Sursele noastre, care au fost prezente la petrecere, spun că printre invitați s-au aflat șeful organizației PSD Gherla, primarița din Chinteni, Lucia Suciu, primarii din Jucu și Apahida, Dorel Pojar și Grigore Fati, precum și alte nume grele din partid.

În fotografiile care au apărut pe facebook, se poate vecdea și Remus Lăpușan, fostul președinte al PSD Cluj, alături de Oleleu, Lucia Suciu, Dorel Pojar și Dan Morar.

Aceleași surse ne-au mai declarat că marele absent a fost însuși șeful PSD Cluj, Alexandru Cordoș, care nu a fost invitat.

Polii de putere din PSD Cluj se schimbă

Mai trebuie remarcat un alt eveniment care a avut loc vineri seara. Pe cursa TAROM, București – Cluj, au călătorit împreună președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al partidului, Paul Stănescu și ”primarița de fier” din Chinteni, Lucia Suciu. Cei doi mergeau la alegerile de la Bistrița, dar nu s-au oprit la Cluj, nici măcar două secunde, pentru a discuta cu activul de partid. Și acest semnal este unul foarte important, care spune multe despre ce anume cred liderii de la București.

Cei trei au discutat și în sala de așteptare din aeroport, precum și la bordul avionului, despre necesitatea impunerii unei echipe câștigătoare la PSD Cluj, precum și despre sondajele de opinie catastrofale, catastrofale, după unii, pentru organizația clujeană, care indică un scor rușinos de 11 la sută, pentru județul Cluj, și de doar 5 la sută la Cluj Napoca.

Prezența Luciei Suciu în preajma liderilor de marcă ai PSD, dar și la petrecerea organizată de Ioan Oleleu arată, spun sursele noastre, arată că în jurul acesteia, care se află la al șaselea mandat de primar, s-a cristalizat deja un pol de putere în interiorul organizației Cluj.

Revolta din PSD Cluj

La finalul lunii septembrie 2022, pe unul dintre grupurile interne ale PSD Cluj a izbucnit un scandal între mai mulți membrii și Alexandru Cordoș.

Prin mesaje, oamenii îi reproșau lui Cordoș procentele mici obținute la alegerile locale din 2020, dar și cât de rău stă acum PSD în sondajele de opinie.

”Avem mai multe sondaje oficiale realizate în ultimii doi ani la Cluj… în toate suntem, pe locul al doilea la nivel de județ … Vă rog să vă implicați activ inclusiv cu inițiative, pentru întărirea tuturor organizațiilor PSD. Vă mulțumesc și vă doresc toate cele bune!”, a transmis Alexandru Cordoș.

Călin Mărincuș, membru PSD, a comentat că locul 2 e iluzoriu.

”Păi e simplu să ne uităm la câte locuri avem în consiliu. La Primărie avem 2, la Județ nu știu, oricum Tișe e împărat și suprem! Domnule președinte Cordoș, nu ne mai aburiți cu ”implicarea mai activă”. Organizați întâlniri de cartier și la partid!!! Nu ați făcut o întâlnire cu membrii PSD de ”haaa haa, 100 de ani”. Vă ascundeți după un telefon și faceți pe președintele PSD la Cluj!”, a atacat dur Mărincuș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.