, ,

Soția subprefectului de Cluj s-a angajat la APIA, direct șef de birou. La APIA oare nu mai există angajați competenți?

Posted by

În cursul lunii mai 2023, Stanca Alina Ciortea a susținut un concurs pentru angajarea pe o funcție publică la APIA Cluj. Sursele noastre susțin că Stanca Alina Ciortea a susținut examenul a doua oară și a fost declarată admisă.

La examen s-au prezentat trei persoane, dar doar Stanca Alina Ciortea a fost declarată admisă, așa cum rezultă din tabelul de mai jos.

tabel candidati concurs APIA

Pentru a nu mai fi amenințați cu procese, pentru că nu ne interesează acest lucru, am preferat să lucrăm direct cu materialul clientului. În acest sens, Foaia Transilvană a trimis o adresă de comunicare de informații direct la APIA.

sursa foto: Stanca Ciortea / facebook

”Doamna Ciortea Stanca Alina este angajată la APIA – Centrul județean Cluj, pe funcția publică teritorială de conducere de șef birou, grdul ll, în cadrul Centrului Local Turda”, ni s-a comunicat oficial de la APIA.

A lucrat la două școli din Turda, și acum e direct șef la APIA

Înainte de a lucra la APIA, potrivit declarației de avere depuse de subprefectul de Cluj, Răzvan Ciortea, soția acestuia a lucrat la două școli din Turda. Este vorba despre Școala Gimnazială ”Avram Iancu” dim Turda, de unde a încasat, potrivit declarației de avere din 2022, depusă de Răzvan Ciortea, suma de 38.453 lei, și la Școala Profesională ”Poiana Turda”, de unde a încasat suma de 17.897 lei.

Sursele noastre ne-au mai comunicat că doamna Ciortea are studii superioare, în domeniul economic.

Nu a lucrat niciodată la APIA, dar a fost angajată direct șefă

APIA ne-a mai comunicat faptul că a organizat un concurs de recrutare pentru funcția publică teritorială de conducere de șef birou, gradul ll, care a avut loc în data de 8 mai 2023, proba scrisă.

Condițiile specifice solicitate pentru acest post nu au fost așa cum ar fi fost normal, vechimea în cadrul APIA, deoarece activitatea de la o școală presupune o pregătire, iar activitatea de la APIA, o altă pregătire cu precădere domeniul de activitate fiind cel de agricultură.

Angajații din APIA ne-au comunocat că în trecut au fost organizate concursuri pentru promovarea

La condițiile specifice APIA a cerut pentru acest concurs de șef de birou, studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniu fundamental:

– științe inginerești / științe sociale,
– să fie absolvenți cu diplomă ai studiilor necesare ocupării funcției publice sau cu diplomă echivalentă, conform prevederilor art. 153, alin. 2, din Legea Educației Naționale.
– minim cinci ani vechime în specialitaa studiilor necesare exercitării funcției publice.

Contractul de muncă semnat de APIA cu Alina Stanca Ciortea a fost semna de la data de 29 mai 2023, și produce efecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *