, ,

Politician important de la PSD Cluj, închisoare cu executare. A fost acuzat de o faptă gravă

Posted by

După doi ani și jumătate de procese, Judecătoria Cluj Napoca a dispus condamnarea unui politician important de a PSD Cluj, pentru infracțiunile de înșelăciune și fals.

Surse judiciare oficiale ne-au declarat că Mădălin Laurențiu Glăvan, fost candidat al PSD Cluj, la Camera Deputaților, și sponsor important al organizației județene, a primit sentința pe data de 5 septembrie 2023.

  • În temeiul art.48, alin.1 din Codul penal raportat la art.244 – înșelăciuna – n.n., alin.1 și 2 din Codul penal, condamnă pe inculpatul G M L, la pedeapsa de 2 ani închisoare;
  • În temeiul articolului 323 – falsul în înscrisuri sub semnătura privată – teza a doua din Codul penal, condamnă pe inculpatul G M L, la pedeapsa de 1 an închisoare.
Madalin Glăvan condamnat la închisoare cu executare.
Madalin Glăvan condamnat la închisoare cu executare.

Potrivit sentinței Judecătoriei Cluj Napoca, Glăvan va executa în regim de detenție, pedeapsa finală de doi ani și patru luni.

Prejudiciul de peste 200.000 de euro.

Politicianul de la PSD Cluj este acuzat că a pus la cale o rețea infracțională prin care indus în eroare un dealer de camioane din Germania.

”În fapt, prin actul de sesizare a instanţei s-a reţinut în sarcina inculpatului Găvan Mădălin Laurențiu, că în perioada 14 – 15.09.2018, în calitate de administrator al S.C. RBC real Estate SRL, l-a ajutat pe un autor neidentificat să o inducă în eroare pe persoana vătămată Niyaz Autohandel-Import-Export, prin faptul că i-a pus la dispoziție contul bancar *** aparținând societății sale, cont ce a fost inserat în cuprinsul facturii proforma falsificată nr.18.000.003/14.09.2018, în locul contului real aparținând vânzătorului ***, determinând-o astfel pe persoana vătămată să efectueze, în data de 21.09.2018, două transferuri bancare în sumă totală de 203.000 euro în acest cont, drept avans pentru un număr de 30 de autocamioane”, se arată în rechizitoriu.

A avut o atitudine nesinceră

În timpul procesului, Glăvan a avut o atitudine nesinceră. El nu a recunoscut acuzațiile care i-au fost aduse, majoritatea dintre ele fiind în defavoarea lui.

De asemenea, după ce a încasat banii, Glăvan s-a grăbit să îi scoată din cont, și să îi cheltuie pe diferite bunuri.

”Atitudinea adoptată de inculpatul Glăvan Mădălin Laurențiu după ce suma de 203.000 euro a intrat în contul scietății inculpate, repectiv retragerea rapidă a banilor de la ATM, efectuarea de operațiuni de achiziționare de bunuri (fictive sau reale), în doar 4 zile, dovedește de asemenea că acesta a avut cunoștință despre acțiunea de inducere în eroare a persoanei vătămate și a acționat în mod coordonat cu autorul, în vederea păstrării produsului infracțiunii”, se arată în sentință.

De asemenea, magistratul a ajuns la concluzia că doar pedeapsa cu executare va fi în măsură să îndrepte comportamentul politicianului, care nu a recunoscut faptele, dar nici nu a avut grijă să repare prejudiciul.

”… instanţa apreciază că doar o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenţie ar putea avea aptitudinea să tragă un serios semnal de alarmă în conștiința inculpaţilor, de natură a determina atât corectarea raportărilor greşite ale infractorilor la valorile sociale încălcate, cât şi modificări pozitive concrete în conduita viitoare a acestora”, se mai arată în sentință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *